İçeriğe geç

Kiracı Aboneliği Üzerine Nasıl Alır

Kiracı elektriği üstüne alması için ne gerekli?

Doğrudan Elektrik Abonelik Başvurusu T.R. Kimlik kartı, tapu veya kira sözleşmesi, işgal raporu, DASK poliçesi ve onaylı elektrik projesi gibi gerekli belgeleri hazır bulundurun. Adreste başka birinin aboneliği varsa, kira sözleşmesini veya tapuyu yanınızda bulundurun.

Kiracı su faturasını üstüne almak için ne yapmalı?

Su aboneliği almak için gerekli belgeler şunlardır: Sayacın tapusu veya kira sözleşmesi. Sayacın güncel işareti.

Elektrik ve su abonesi kimin üzerinde olmalı kiracının mı?

Bir mülk sahibi olsanız ve evinizi veya iş yerinizi üçüncü bir tarafa kiralasanız bile, kiracı elektrik aboneliğini devralmalıdır. Başka bir kişinin adına düzenlenmiş bir elektrik aboneliği aracılığıyla elektrik kullanmak yasadışıdır ve kovuşturulacaktır.

Kiracıyım faturaları nasıl üstüme alırım?

Yasa gereği, kiracınızın sizin hizmet noktalarımıza gelmenize gerek kalmadan kira sözleşmesini hizmet noktalarımıza getirmesi halinde aboneliğiniz sona erecek ve ilgili abonelik doğrudan kiracınıza yapılacaktır.

Elektrik üstüne almak kaç TL 2024?

Eylül 2024 elektrik abonelik bedeli ne kadardır?Abone grubu (sözleşmeli elektrik)Döndürme/kesme bedeliSigorta bedeliKonut binası (1 kW)72,6 TL128,9 TLBinicilik binası (5 kW)363 TL644,5 TLTicari (1 kW)72,6 TL283.

Elektrik faturasını üstüne almak için ne yapmak lazım?

E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’ne kayıt olmanız gerekmektedir. Sisteme kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Daha sonra açılan sayfada bölgenizdeki elektrik şirketinin adını girip “Bireysel Abonelik Başvurusu” bölümüne tıklayıp “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.

Kira kontratı olmadan abonelik alınır mı?

Su aboneliği açmak için kira sözleşmesi gerekli midir? Kira sözleşmesi gerekli değildir. Ancak kira sözleşmesi yoksa tapu, ikametgah veya daire tahsis belgesi ibraz edilmesi gerekir.

Elektrik abonelik devri nasıl yapılır?

Zaten bir elektrik aboneliğiniz varsa, aktarım işlemi kuruluş şubelerinden veya elektrik dağıtım şirketinin web sitesi ve e-devlet üzerinden yapılabilir. Fiziksel başvurular için ayrıca çevrimiçi randevu alabilir ve sıra beklemeden işlem tamamlanır.

2024 yılında su aboneliği ne kadar olacak?

2024 1. Bölge Tarife türü Su ücreti Toplam konut (konut)16.2724,41Azaltılmış abone sayısı8.1412,21Kamu işletmecileri16.2724,4140 ilave hat

Abonelik devri için ne gerekli?

ABONELİK DEVİR İŞLEMİ Aslı, Kiracı ise Tapu Fotokopisi, Kira Sözleşmesi Fotokopisi, Zorunlu Su Kazası Sigortası (DASK) Poliçesi.

Kiracı elektriği üzerine almazsa ne olur?

Bu durumda, bu kişiler faturada abone olarak görünmeye devam eder ve faturalarını ödemeyen kiracıyla birlikte borçtan müştereken sorumludurlar. Birçok mahkeme kararı, elektrik faturasını ödemeyen kiracı ve abonenin borçtan müştereken sorumlu olduğunu tespit etmiştir.

Su faturasını üzerime almak için ne yapmalıyım?

Yeni bir su aboneliği almak için öncelikle yaşadığınız belediyenin su ve atık su idaresinden bildirim başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Sorumlu hizmet noktasına şahsen başvurmak istemiyorsanız ve zamanınız yoksa e-devlet başvurusu bir alternatiftir.

Kiracı aboneliği nasıl üstüne alır?

Abonelik başvurusu için; Kimlik veya nüfus cüzdanı, tapu veya kira sözleşmesi, ev sahibinden (kiracı için) abonelik başvurusu ve bina tesisat numarası gerekmektedir. Abonelik başvurusuna ek olarak aynı belgeler kullanılarak doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenlenir.

Su abonelik taşıma kaç gün sürer?

Ancak genel olarak su aboneliğiniz abonelik işleminizi tamamladıktan sonra 1 ila 3 gün içerisinde açılacaktır. Özel bir durumunuz ve aciliyetiniz varsa başvuru sürecinde veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek durumunuzu bildirebilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Kiracı doğalgaz aboneliğini nasıl üzerine alır?

Kiracı doğal gaz aboneliği alabilir mi? Doğal gaz aboneliğini devralmak için, gazı kullanacak olan kişi, ister ev sahibi ister kiracı olsun, doğrudan başvuruda bulunmalıdır. Ancak noter tasdikli bir temsilci atanarak, başka bir kişiye doğal gaz aboneliği açma hakkı verilir.

Kira sözleşmesi olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

Kira sözleşmesinin bulunmaması halinde, ikametgah belgesi, teminat bedeli ve damga vergisi, kira sözleşmesi sonucu mal sahibi ile mal sahibi arasında doğabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten yazılı beyanla birlikte tahsil edilir. Elektrik kesintisi durumunda ise açılış ücreti alınır.

Elektrik abonelik devri nasıl yapılır?

Zaten bir elektrik aboneliğiniz varsa, aktarım işlemi kuruluş şubelerinden veya elektrik dağıtım şirketinin web sitesi ve e-devlet üzerinden yapılabilir. Fiziksel başvurular için ayrıca çevrimiçi randevu alabilir ve sıra beklemeden işlem tamamlanır.

Kiracı elektrik aboneliği ücreti ne kadar?

Elektrik abonelik bedeli EPDK tarafından belirleniyor. Bu bedel her yıl ilgili kurum tarafından güncelleniyor. 2024 yılı için belirlenen abonelik bedeli KW başına 136 lira ve 20 kuruş. Bu bedel üzerinden yeni aboneye ortalama bir konut için 644,5 TL abonelik bedeli yansıtılacak.

Elektrik üzerine alma e-devletten oluyor mu?

e-Devlet Kapısı, 81 ilde 21 elektrik dağıtım şirketinin, serbest tüketici statüsünde olmayan tüketiciler ile yük altında kaynak temini yapan tüketicilere sunduğu abonelik ve iptal başvuru hizmetleri ile bilgi hizmetlerinden yararlanmanızı sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir