İçeriğe geç

Askerdeyken Askerlik Uzar Mı

Askerde rapor alınca askerlik uzar mı?

Hastanelerde dinlenme araları ve hava değişimleri askerlik gününü hiçbir şekilde etkilemez.

Askerlik hangi durumlarda uzar?

1. Kanunun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; Lisans veya daha düşük düzeyde öğrenim görmüş olanların; ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda öğrenim görenlerin mezun olmaları veya ilişiklerinin kesilmesi tamamlanıncaya kadar askerlik hizmetleri tecil edilir ve 22 yaşını geçmemiş olmak, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin ise 28 yaşını doldurmuş olmak zorunludur.

Askerlik uzatma nasıl olur?

Askerlik erteleme nasıl yapılır? Askerlik ertelemenizi e-devlet sistemi üzerinden veya ikamet ettiğiniz yere en yakın askerlik sicil ve kayıt ofisine başvurarak yapabilirsiniz. Askerlik ertelemenizi yapmak için bir sebebinizin olması çok önemlidir. Bir sebebiniz yoksa erteleme işlemi gerçekleşmez.

Askerliği en fazla ne kadar uzatabiliriz?

İlkokul veya dengi bir okula devam eden herkes 21 yaşına kadar erteleme hakkına sahiptir. B. Öğrenimlerine devam eden herkes 30 yaşına kadar erteleme hakkına sahiptir. C. Lisansüstü öğrenimlerine devam eden herkes 32 yaşına kadar erteleme hakkına sahiptir.

6 ay askerlikte izin kullanılmazsa ne olur?

Askerlik sırasında 6 ay izin alınmazsa ne olur? Sorusunun cevabı; Askerlik sırasında 6 ay izin alınmaması askerlik süresini etkilemez. Askerler kalan izin günlerini istedikleri zaman kullanabilirler.

Askerlikten çürük alırsam ne olur?

Morarma raporu alan kişiler askerlik hizmetinden muaf tutulur. Bu muafiyet, raporda tanımlanan sağlık sorunlarının ciddiyetine ve süresine bağlı olarak geçici veya kalıcı olabilir. Raporun sunulması, yasal yükümlülükleri yerine getirmek ve askerlik hizmetinden muaf olmak için de önemlidir.

6 ay askerlik kaç gün izin var 2024?

Er ve erbaşlara, hizmetlerinin ilk altı ayı için her ay bir gün izin verilirken, ikinci altı ayına devam edenlere, hizmetlerinin her ayı için iki gün izin verilmektedir.

Yol izni Şafaktan düşer mi?

Kısaca 6 aylık askerlik izni 6 gündür. 12 aylık askerlik için hesaplama farklıdır. İlk 6 ay için her ay bir gün izin hesaplanırken, 12 aylık ikinci altı aydan sonra her ay için 2 gün izin hesaplanır. Bu hakların şafak vaktinde azaltılması mümkündür.

2024 Zorunlu askerlik Kaç Ay Olacak?

Günümüzde er olarak askerlik süresi 6 ay, yedek subay ve yedek astsubay olarak askerlik süresi ise 12 aydır. 26 Haziran 2019’da yürürlüğe giren yeni Askerlik Kanunu ile bedelli askerlik hizmeti kalıcı hale getirildi.

Tecil hakkı kaç yıldır?

C. 5 yıllık lisans derecesi alanlar için 8 yıl, d. 6 yıllık lisans derecesi alanlar için 9 yıldan fazla ertelenemez. To. Bir gramer okuluna veya eşdeğerine devam edenler, en fazla 21 yaşına kadar erteleme hakkına sahiptir.

Askerlik uzatma yaşı kaç?

Yasa kapsamında erteleme için yaş sınırı 35’e düşürüldü. 26 Haziran 2019’dan önce yapılan ertelemeler 38 yaşına kadar geçerliliğini koruyor.

Askerlik uzatma cezası var mı?

3. Sınav sonucunda askerliğe elverişli olmadığı anlaşılanlar, askerlikten muaf olma hakkı olanlar ile kanunda belirtilen nedenlerle erteleme hakkı bulunup da süresi içinde işlem yapmayanlara, erteleme süresine rastlayan günler için idari para cezası uygulanmaz.

2 yıllık mezun askerde ne olur?

Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçları doğrultusunda iki yıl veya daha fazla süreli yükseköğrenim kurumları mezunları arasından seçilerek yedek astsubay temel eğitimini başarıyla tamamlayıp astsubay rütbesine atananlar için 12 ay süren askerlik hizmetidir.

Askerliği 6 ay uzatınca ne olur?

Sistem ayrıca zorunlu altı aylık askerlik hizmetini tamamladıktan sonraki süreyi uzatarak para kazanma ve askerlikte kariyer yapma fırsatı da sağlıyor. Bir astsubay veya er, terhis tarihinden itibaren askerlik hizmetini 6 ay daha uzatırsa, uzatma süresi boyunca en azından asgari ücreti alacaktır.

2 yıllık üniversite askerliği uzatır mı?

Mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl süreyle öğrenimlerini erteleme hakkına sahiptirler. Bir üniversite mezunu aynı seviyede ikinci bir eğitim kursuna kaydolursa, bu öğrenci statüsü nedeniyle askerlik hizmeti ertelenmez.

Raporluyken askere gidilir mi?

7179 sayılı Askerlik Kanununun 20. maddesine göre; Askerlik muayenesi veya askerlik sevki sırasında geçici hastalık nedeniyle askerlik hizmetini yapamayacaklarını ispat edenlerin askerlikleri ertelenir. Geçici hastalık nedeniyle erteleme kararı alanlar yeniden muayene yaptırmak zorundadırlar.

Askerlik raporu kaç yıl geçerli?

Aksi belirtilmediği takdirde sağlık otoriteleri tarafından düzenlenen raporların geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Ayrıca tüm raporlar için itiraz prosedürleri oluşturulmuş olup, farklı yaklaşımlar nedeniyle sürecin uzaması ve vatandaşlarımız için gereksiz iş ve zaman kaybı yaşanmasının önüne geçilmiştir.

Özel hastaneden alınan rapor askerde geçerli mi?

Heyet raporu; Tam teşekküllü hastanelerde sadece talep üzerine verilen ve kişilerin sağlık durumlarını gösteren bir belgedir. Doğum, şoförlük, sporculuk, yatalaklık, engellilik durumunun tespiti, askerlik gibi sebeplerle verilen bu resmi belge kamu veya özel kuruluşlarda kullanılabilir.

Raporu olan askere gider mi?

Geçici hastalıkları nedeniyle yetkili sağlık kuruluşlarından “gelecek yıla erteleme” raporu alanlar, raporun bitiş tarihine kadar ertelenir. Belgelerinin düzenlendiği yılda askerlik hizmetine tabi tutulan doğanlarla birlikte isimleriyle birlikte listelenirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karataş Escort