İçeriğe geç

Kardelen Çiçeği Yasak Mı

Kardelen koparmanın cezası var mı?

Manisa Spil Dağı Milli Parkı’nda yaklaşık bir haftadır beklenen kar yağışı gelmezken, baharın habercisi kardelenler beklenenden en az bir ay erken çiçek açarak görenleri şaşkına çevirdi. Koruma altındaki kardelenleri toplamanın cezasının bu yıl 387 bin 142 TL’ye çıkarıldığı öğrenildi.

Kardelen toplamak yasak mı?

Kardelen toplamanın cezası 109 bin 593 liraya çıkarıldı. Doğa koruma ve milli park yetkilileri, kardelenlerin zarar gördüğünün tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulayacak.

Hangi çiçeği koparmak yasaktır?

Endemik bitki türü olduğu için toplanması yasak olan sümbüllerin fotoğraflarını vatandaşlar cep telefonlarıyla çekti.

Kardelen çiçeği zehirli mi?

Hafif zehirli kardelen, Galanthus nivalis.

Kardelen çiçeği neden yasaktır?

Kardelen çiçeği neden yasaklandı? Kardelen toplamak çevre yasası uyarınca yasaktır. Son düzenlemeye göre çiçeklere zarar vermenin cezası 80’dir.

Kardelen neyin habercisi?

Kar altında açan bu çiçeğin büyük bir anlamı var. Kardelen çiçeği neyi temsil ediyor? Sorunun cevabı fedakarlık ve sabır olabilir.

Dağ sümbülü koparmanin cezası nedir?

Dağ sümbülü toplamanın cezası 2 milyon liradır.

Kardelen çiçeğinin hikayesi nedir?

Erkek çiçek, beyaz karla dolu toprağı deldi ve sevgilisini karşılamak için açıldı. Ancak sevdiği çiçeğin henüz görünmediğini fark etti. Sevgilisini göremeyen erkek çiçek, karı deldikten sonra soğuğa dayanamayıp yenik düştü. Sevdiğine verdiği sözü tutan çiçeğe kardelen denir.

Kardelen güneşi görünce ölür mü?

Kardelen güneşi görmeyi çok isterken, aniden başını kardan çıkarıp güneşi görür, ancak hayatını kaybeder.

Çiçek koparmak suç mu?

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkililerine göre, endemik bitki örtüsüne zarar vermenin cezası 60.000 lira. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü’nün 6831 sayılı Orman Kanunu’na göre ormandan toplanıp zarar verilmesi yasak. Tespit edilmesi halinde 308 lira idari para cezası uygulanıyor.

Nilüfer çiçeği yasak mı?

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, koruma altındaki nilüfer çiçeklerini koparanlara Çevre Kanunu uyarınca biyolojik çeşitliliği tahrip ettikleri gerekçesiyle 387 bin 141 lira para cezası kesilecek.

Kum zambağı koparmanın cezası ne kadardır?

Kum zambağını koparmanın cezası 48 bin lira.

Kardelen çiçeği koruma altında mı?

Manisa Spil Dağı Milli Parkı’nda yaklaşık bir haftadır beklenen kar yağışı gerçekleşmezken, baharın habercisi kardelenler beklenenden en az bir ay erken çiçek açtı. Koruma altındaki kardelenleri toplamanın cezasının bu yıl 387 bin 142 TL’ye çıktığı belirtildi.

Kardelen çiçeğinin ömrü ne kadardır?

Nergis ailesinden bir çiçek türüdür. Bahçede veya evde yetiştirirseniz, dikkatli bir bakımla üç ay boyunca çiçek açmasını sağlayabilirsiniz. Çok uzun ömürlü olmasına rağmen, aynı zamanda çok narin ve hassastır.

Kardelen Türkiye’de nerede yetişir?

Türkiye’de İstanbul, Bolu, Kocaeli, Bursa ve Kırklareli’nde doğal olarak bulunur. Köknar ve kayın ormanlarının kenarlarında görülebilir. Ocak-Nisan ayları çiçeklenme dönemidir.

Kardelen tükeniyor mu?

Türkiye’nin birçok yerinde toplanması yasak olmasına rağmen kardelen çiçeğinin Artvin’de belli kotalar dahilinde toplanmasına izin veriliyor ve bu kotanın üzerinde toplanması halinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Nilüfer koparmak neden yasaktır?

Göl kurumaktan kurtarılırken, nilüfer çiçekleri de yeniden ortaya çıktı. Bu çiçekleri korumak için, çiçekleri toplayanlara biyolojik çeşitliliğe zarar verme ve yok etme nedeniyle 244.315 TL para cezası veriliyor. Bu, mümkün olan en büyük caydırıcılığı sağlıyor.

Ters lale koparmanın cezası ne kadar?

Endemik bir çiçek türü olan ve ağırlıklı olarak Şırnak ve Hakkari’de yetişen ters laleler, yılda sadece 20 gün yaşıyor ve nesli tükenmekte olan çiçek türlerinden biri olduğu için koparmanın cezası 75 bin lira olarak belirtiliyor. “Ağlayan gelin” olarak da bilinen ters laleler, Türkiye’nin belirli bölgelerinde yetişiyor.

Kardelen endemik mi?

byzantinus, Amaryllidaceae familyasından Türkiye’ye özgü bir kardelen alt türüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir