2024 yapılandırma var mı?
Bu bölgelerdeki mükellefler, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yeniden yapılandırma başvurusunda bulunabilecek. Yeniden yapılandırılan tutarların ilk taksitinin 2 Eylül 2024 tarihine kadar ödenmesine karar verildi. Ayrıca, ikinci taksitin son ödeme tarihi 30 Eylül 2024 olarak belirlendi.
Vergi borçlarına yapılandırma gelir mi?
Vergilerinizi, ceza borçlarınızı ve kredi borçlarınızı ödemekte zorluk çekiyorsanız “vergi affı ve borç yapılandırma” haklarından yararlanabilirsiniz. Yeniden yapılandırma prosedürü için kurumlara şahsen başvuruda bulunmanız gerekir, başvuru tarihleri değişiklik gösterebilir. İlgili kurumların duyurularını yakından takip edebilirsiniz.
Vergi affı yasası çıktı mı?
Son dönemde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle ödeme gücü zayıflayan vergi mükelleflerinin yükünü hafifletecek ve prim borcu bulunan birçok vergi mükellefine kolaylık sağlayacak “Vergi Affı Yasası” yani “Yeniden Yapılandırma Yasası” çıkarıldı.
Vergi affı meclisten geçti mi?
2023-37 / Yeni vergi affı yasası TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi!
2024’te vergi affı çıkar mı?
Türkiye’deki vergi mükellefleri için harika bir haber duyuruldu. 2024 yılında yeni bir vergi affı yürürlüğe girecek. Vergi affı, belirli koşullar altında önceki dönemlerde biriken vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve ödenmesini amaçlayan bir uygulamadır.
Varlık barışı 2024’de çıkacak mı?
5 Temmuz 2022 tarihli ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanunun 50’nci maddesiyle, 5520 sayılı Kanuna geçici 15’inci madde eklenmiş olup, bu düzenlemeyle huzur hakkının uygulanması 31 Mart’ta gerçekleşecektir.
2024 Bağ-Kur yapılandırma ne zaman?
Yapılandırılmış tutarların ilk taksiti (peşinat dahil) 2 Eylül 2024 tarihine kadar (31 Ağustos’un resmi tatile denk gelmesi nedeniyle), ikinci taksit 30 Eylül 2024 tarihine kadar, kalan taksitler ise takip eden aylarda ödenecektir.
Vergi borcundan nasıl kurtulurum?
Ve yasal olarak ödemekle yükümlü olmadığı ancak kendisine tebliğ edilen vergi borcunu ortadan kaldırabilir. Elbette, süresi içinde dava açması şartıyla. Ahmet, ödeme emrinin tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içinde vergi mahkemesine dava açmalıdır. Bu dava dilekçe (dilekçe) ile açılmalıdır.
2024 torba yasada bağ kur ihya affı var mı?
2024 Bağ-Kur Yasası henüz yürürlüğe girmedi. Ancak hükümetin sosyal güvenlik reformunun bir parçası olarak omnibus tasarısına prim borcu ve sicil affı ile ilgili hükümler eklemesi bekleniyor. Borç yapılandırması, canlandırma ve geriye dönük prim affı gibi maddeler bu yasanın kapsamına giriyor.
Vergi borcu silme nasıl yapılır?
Bu borçlar kanuna göre zamanaşımına uğramış olsa bile, vergi dairesi bu borçları otomatik olarak ödemez. Bu borçların ödenmesi için başvuruda bulunmanız gerekir. Başvuruda bulunmak yeterli olmasa da, çoğu zaman dava açmanız gerekir. Bunun nedeni, zamanaşımına uğramış borçların ancak mahkeme kararıyla ödenmesidir.
Vergi borcu nasıl taksitlendirilir?
Yeniden finansman ve taksitli vergi borcu ödemesi çok kolaydır. Başvurunuzu çevrimiçi vergi dairesi aracılığıyla veya doğrudan vergi dairesine gönderebilirsiniz. Başvuru için gereken belgeler ve son tarihler gibi bilgiler vergi idaresi web sitesinde bulunabilir.
Vergi borcu ödenmezse ne olur?
Vergi borçlarına ilişkin cezalar, borcun türüne ve gecikmenin uzunluğuna göre değişir. Genellikle, borcun ödenmediği her ay için belirli bir oranda gecikme faizi uygulanır. Ayrıca, vergi kaçırma gibi durumlarda ağır para cezaları ve hatta hapis cezaları verilebilir.
Vergi borcu yapılandırma 2024 nasıl yapılır?
Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV, banka ve sigorta işlem vergisi (BSMV) ve özel iletişim vergisi gibi vergiler 2024 yılında yeniden yapılandırılabilir. Vergi yükümlülüğünün yeniden yapılandırılması başvuru, posta veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Bu, vergi dairesi web sitesi aracılığıyla yapılabilir.
2024 faiz affı ne zaman çıkacak?
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür ERDURSUN’un beklenti ve öngörülerinden yola çıkarak, 2024 yılının ikinci yarısında vergi affının yürürlüğe girebileceği düşünülüyor.
Vergi borcumu ödeyemiyorum ne yapmalıyım?
Sadece cari vergi borcu olan kişiler borç yapılandırması için başvuruda bulunabilir. Cari bir borcunuz varsa, belirtilen süreler içerisinde başvurunuzu doldurarak, şahsen yetkililere giderek, e-posta ile göndererek veya çevrimiçi olarak TC Kimlik numaranızla başvuruda bulunabilirsiniz.
SGK borç yapılandırma 2024 ne zaman?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı, Kurban Bayramı tatilinin 2024 yılı Haziran ayının üçüncü haftasına denk gelmesi nedeniyle mükelleflerin 2024/Nisan dönemine ilişkin SGK prim borçlarına ilişkin KDV iade taleplerinin mahsup edilmesinde gecikmeler yaşanabileceğini bildirdi.
Torba yasada SGK yapılandırması var mı?
Bağ-Kur (4/b) süreleri, haksız ödemeler ve 7143 sayılı Torba Kanun kapsamında ertelenen kişisel borçlar da yapılandırma kapsamına alındı, emeklilerin SGDP borçları affedildi.
2024 torba yasada Bağ-Kur ihya affı var mı?
2024 Bağ-Kur Yasası henüz yürürlüğe girmedi. Ancak hükümetin sosyal güvenlik reformunun bir parçası olarak omnibus tasarısına prim borcu ve sicil affı ile ilgili hükümler eklemesi bekleniyor. Borç yapılandırması, canlandırma ve geriye dönük prim affı gibi maddeler bu yasanın kapsamına giriyor.
GSS affı ne zaman yürürlüğe girecek 2024?
2024’ün ilk günlerinde yürürlüğe girecek 80 maddelik omnibus kanun, genel sağlık sigortasındaki prim borçlarına af getiriyor. 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek 80 maddelik omnibus kanun, genel sağlık sigortasındaki borçlara af getirecek.